Scotty Moore op het podium met Elvis Presley
30 juni 2016Zijn naam zal voor eeuwig verbonden blijven met de oerknal van de rock ’n’ roll: Elvis Presley. Zelf zou de gitarist diens opkomst typeren als een ongeluk. Een schitterend ongeluk, want een toevallige gebeurtenis met een gigantische nasleep. Eergisteren overleed Scotty Moore, een legende tegen wil en dank.
Recensie
M-Train, het nieuwe boek van Patti Smith
17 oktober 2015Dat The Godmother Of Punk ook kan schrijven en hoe, bewijst Patti Smith nu eens te meer met ‘M-Train’, een soort literair logboek van zo’n twee jaar, waarin ergens halverwege Sandy over New York raast. “Een veelheid aan samenballende krachten leek alle herinneringen bijeen te brengen.”
Elvis Presley
16 augustus 2015En weer schrijven we 16 augustus, de sterfdag van Elvis Presley, geboren op 8 januari 1935 te Tupelo, Mississippi. Ik vernam zijn overlijden heet van de naald via de radio, liggend op de gigamatras in haar aquamarijnen studentenkamer, toen die avond nu alweer 38 jaar geleden.
Fats Domino
05 juli 2015'Fats Is Back!' is de titel van een elpee die bij ons thuis is grijs gedraaid. Fats Domino kwam altijd langs, bij alle gelegenheden. We hebben ooit zelfs gedanst op 'Ain’t That A Shame' na de begrafenis van mijn oma.
08 januari 2015Tachtig zou hij vandaag zijn geworden. Elvis Presley. Zijn muziek heeft in al mijn levensfasen een rol van betekenis gespeeld. Ook toen ik nog geen Engels sprak begreep ik het. Elvis en ik gaan lang terug. Voor zover ik me kan heugen ging er in mijn leven geen dag voorbij zonder dat ik aan zijn persoon of zijn werk werd herinnerd.
28 oktober 2014Ruim een kwart eeuw geleden streek U2 tegen het eind van een ellenlange tournee door Amerika neer in de historische Sun Studio. Half doorgedraaid namen de vier er drie van hun mooiste nummers op. Larry Mullen Jr. liet er zijn blauwe drumstel achter.
08 september 2013

Hij is niet zozeer een koning als wel een mythische godheid. Onsterfelijk, onbereikbaar, ongenaakbaar. Elvis Presley. De 'primal scream' van de popmuziek. Een iconische kracht die tijd en ruimte overstijgt.

19 maart 2012

Almost in Elvis is een onregelmatig verschijnende periodiek, waarin Elvis Presley centraal staat. Onder de titel 'We’re coming in loaded' draait het in de zojuist verschenen dertiende editie om Elvis’ voorliefde voor vuurwapens.

Subscribe to RSS - Elvis Presley